Sybehör för dig

Vid allt sömnadsarbete är sybehör a och o. Ett klassiskt nybörjarmisstag är att gå till tygaffären och köpa på sig en massa läckra tyger, men när man kommer hem finns varken trådar, knappar eller blixtlås som passar. Symaskin och nålar har du kanske redan hemma, men utan alla andra detaljer som ska till kommer man inte långt i arbetet. Risken är att de fina tygerna bara blir liggande. Med tiden fylls tygskåpet på mer och mer och plötsligt har tygerna man en gång tyckte var så fina blivit omoderna.

Ett tips är därför att lägga lika stor omsorg vid val av sybehör som val av tyg. Allra bäst är att ha en tydlig plan på vad man ska ha redan innan man går till affären, eller sätter sig vid hemsidan. Om du till exempel ska sy en babypyjamas vet du att du förutom tyg behöver mönster, tråd, knappar eller blixtlås och muddtyg. Om du vill komma igång snabbt med ditt arbete är det lika bra att alla sybehör finns med i påsen när du kommer hem. Genom att köpa alla saker samtidigt spar du både tid för transport till och från affären, men du har också möjlighet att jämföra färger och kvaliteter på produkterna. En riktigt bra butik där du kan köpa allt till ditt projekt är Rosa huset i Borlänge. De har också webbutik (rosahuset.com) som har riktigt bra och tydlig information.

Alla har vi den där garderoben med massa tyger som inte får komma till sin rätt. Ambitionen fanns där. Men varje gång man plockade fram sakerna var det något som fattades och tyget åkte lika snabbt in på sin plats i garderoben. Köp dina sybehör direkt istället. Då kan du komma igång innan första stora ruset av inspiration har hunnit lägga sig. Och sannolikheten att du färdigställer projekt som du är nöjd med och stolt över ökar avsevärt. Har man väl kommit igång att sy brukar tiden flyga iväg. Låt inte bristen på sybehör bli en bromskloss i ditt kreativa skapande!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *