Studsmatta är säker träning

Studsmatta är säker träning

Nu finns det ett skonsamt sätt att träna kondition utan slita på lederna. Genom att hoppa studsmatta så får du en effektiv träning som är skonsam.

Inte sedan skridskovågen på 1920-talet har svenskarna tränat så mycket och så hårt som i dag. Sjukgymnasterna är överhopade med utslitna och skadade löpare.

Löpning sliter hårt på kroppen. Leder, knän och även axlarna tar mycket skada. Tusentals och åter tusentals svenskar riskerar att få men efter för hård löpträning.

Hoppa i stället

Du behöver inte sluta springa helt. Men byt ut några pass i spåret mot att hoppa studsmatta. Här får du en spänstig och bra träning som ger dig kondition och gör kroppen mer rörlig.

Det mjuka underlaget gör att du snabbt får upp farten och det blir en rolig övning. Pulsen kommer snabbt upp i träningsnivå och du får effektiv träningstid. Genom att hoppa studsmatta så tränar du också balansen och blir allt rörligare i kroppen.

Var köper du din studsmatta?

Det bästa stället är en nätbutik. De har ofta ett stort lager och kan därför erbjuda bra priser. En bra nätbutik är Lekute.se, där finns ett närmast komplett utbud för både ung som gammal. Men även för de som vill ha en lite tuffare utmaning. Bra nätbutiker har en konsumentservice som du kan vända dig till för att få råd vid köp. Tveka därför inte att höra av dig via telefon eller mail om du undrar något vid inköpet.

Det skiljer mycket från studsmatta till studsmatta. Det finns billiga varianter utan kvalitet som går sönder efter en säsong. Så finns det lite dyrare som kan hålla i många år om du sköter den rätt. Se till att du får en studsmatta som är anpassad för din kropp och vikt. Och var noga med säkerheten. Hoppa max två personer samtidigt. Rätt använd så är din studsmatta en rolig träningsredskap som ger dig och din familj mycket glädje i framtiden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *