Bli streetbasketspelare med basketkorg

Streetbasket är en riktig kultsport. Det har gjorts filmer och uppvisningar. Nu kan du själv bli en riktig Magic Johnson hemma på uppfarten, med en basketkorg från www.lekute.se.

Du minns väl den gamla kultrullen ”White man cant jump” hur en ung Wesley Snipes träffar den vita Woody Harelson på en basketplan. Den färgade Wesley är misstrogen mot Woodys karaktär. Kan vita spelare verkligen dunka i streetbasket?

Filmen gjorde upp med traditionella stereotyper inom sportens värld: Den öppnade dörren för en hel värld av unga och vuxna som upptäckte streetbasket. En enkel sport där alla kan vara med utifrån sina egna villkor.

Kom igång med en egen basketkorg

Det är enkelt att börja. Du behöver bara köpa en basketkorg. Sedan ska den monteras upp på något bra ställe. Gärna med ett hårt underlag, asfalt är helt klart det bästa.

För att rama in stämningen bäst så är det inte fel att ha din streetbasketkorg i stadsmiljö. Föreställ dig själv hur det ser ut i New Yorkstadsdelen Bronx. Försök att återskapa detta och spela sedan streetbasket som de gör i ghettot.

Det är streetbasket som födde de legendariska spelarna i Harlem Globe Globetrotters. Det amerikanska uppvisningslaget som drar fulla hus på sina turnéer runt om i världen.

Du behöver inte ta hänsyn till regler och konventioner i streetbasket. Regelverket är enkelt, bollen ska i korgen. Du får vara lite tuff, utan att gå till överdrift. Sedan är det sunda förnuftet som gäller. Och det bästa med allt är att du kan spela hur mycket som helst.

Var hittar du en basketkorg?

Utan tvekan så är det bästa stället nätet. Glöm de gamla varuhusen eller pretentiösa sportbutikerna. De tar ett överpris och har ett begränsat sortiment. De bästa basketkorgarna hittar du hos nya och fräscha nätbutiker. Till exempel www.lekute.se, där finns väldigt bra basketkorgar i flera storlekar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *