Enfärgade linne – det ultimata tyget

Om du bara fick använda ett sorts tyg för resten av ditt liv – vad skulle du använda då? Det är kanske en svår fråga att få sådär plötsligt. Men det finns faktiskt ett självklart svar, nämligen linne. Linne är ett klassiskt tyg som aldrig går ur tiden och dessutom är det ett otroligt användbart tyg som nästan kan användas till allt. Förr i tiden gjorde man faktiskt också det.

Linne är miljövänligt och det har en otroligt vacker struktur. Det är skönt att bära mot kroppen och i hemmet är det lätt att matcha med både andra tyger och inredningsmaterial. Såhär gör du för att få lite mer linne i ditt liv!

Sy själv

Om du tycker om att pyssla och sy själv så finns det inga begränsningar för vad du kan göra med linne. Kläder som klänningar och kjolar eller byxor och kavaj blir alla snygga och eleganta, men samtidigt skönt avslappnade när de sys i linne. I hemmet passar linnet lika bra i fönsterna, som i sovrummet eller köket. Sängkläder, linnehanddukar, gardiner och kuddfodral är bara några roliga sömnadsprojekt som blir ursnygga i linne. Vackert enfärgade linne till dina sömnadsprojekt kan du till exempel hitta hos rosahuset.se.

Köp färdiga linneprodukter

Det finns gott om färdiga linneprodukter att köpa i både de lite billigare kedjorna och de finare butikerna. Ett tips är att handla på nätet. Då kan du skriva in ”linne” i sökrutan och du får snabbt och enkelt upp en massa linneprodukter som du kan titta närmare på. Det fungerar lika bra hos inredningsbutikerna som hos klädbutikerna. Om du ska köpa linnekläder är dock ett tips att kombinera sökordet med en produkt, till exempel ”linnebyxor” eller ”linneskjorta”. Annars får du upp en massa träffar på plagget linne istället för tyget linne.

Lycka till med din sömnad eller jakten på linneprodukter!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *