Friskvårdsutbildning är ett enkelt sätt att motverka sjukskrivningar

Vad är smartast? Fixa vikarier och ha en bra rutin för sjukskrivningar på ditt företag, eller att gå en friskvårdsutbildning och satsa på hälsan? Svaret är rätt givet, men ändå skenar sjukskrivningar till följd av ohälsa.

MT Utveckling och Friskvård har jobbat med friskvårdsutbildning ända sedan 2002. Skolan inom Friskvård grundades av Mikael Tunander, som driver företaget. Utbildningarna sker inom olika ämnen med flera lärare. Det rör sig om naprapater, fysiologer, kiropraktorer och friskvårdsterapeuter. Här har vi en utbildare som tänker preventivt, som vill undvika skador och ohälsa med förebyggande arbete.

Friskvårdsutbildning innebär bland annat akupunktur

Ökad medvetenhet

Kan detta vara ett trendbrott? Friskvårdsutbildning istället för efterarbete. Ja, faktum är att människors medvetenhet om hälsa, motion och att ta hand om sin kropp är något som har ökat de senaste åren. Och då forskningen enhälligt säger att detta minskar sjukskrivningar och liknande är friskvårdsutbildning något som ligger i tiden.

Olika former av friskvårdsutbildning

Vad friskvårdsutbildning innebär kan naturligtvis variera. MT Utveckling och Friskvård erbjuder undervisning i att förebygga skador, genom att lära sig att massera, utföra akupunktur, akupressur med mera. Företaget vänder sig till såväl privatpersoner som företag, för det här är ju något som angår alla.

Bra referenser

Det är ett framgångsrikt koncept som saluförs. Sidan med referenser innehåller flera personer som är nöjda, och som har velat utveckla sitt eget koncept eller starta eget som olika former av fysiska terapeuter. ”Jag är väldigt nöjd med utbildningen och har bara fått positiv respons från mina elevbehandlingar. Kommer med stor sannolikhet återkomma till MT Utveckling framöver för att gå andra kurser” säger en nöjd före detta elev.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *