Peruker – inte bara till Halloween

När Halloween nu närmar sig börjar det bli dags att skaffa en riktigt läskig förklädnad. Klassiker är målade skelettansikten, varulvar med hår i ansiktet och även snällare saker som änglar och nunnor. Naturligtvis är peruker något som säljs i stora kvantiteter.

Peruker är inte bara för skojs skull

Vad många inte tänker på är att peruker av i dag är mer än bara en kul grej. De produkter som seriösa leverantörer som Belle Madame säljer är avsedda att se ut som riktigt hår, och här finns inga spår av clowner, zombies och spöken. Här handlar det om att få det att se ut som riktigt hår, vilket är ganska precis motsatsen till vad som är syftet med Halloween. Eller kanske snarare – det handlar om att det ska verkligt och äkta ut på olika sätt.

Halloween i Sverige

Halloween har kommit till Sverige via amerikansk kultur, som bevisligen har haft stor påverkan på oss svenskar. Alltifrån till att gröpa ur pumpor till läskiga lyktor, till knackande barn som frågar efter bus eller godis, till alla dessa fantasifulla dräkter – vi har plockat allting rakt av. Själv minns jag med fasa hur barn med lila hår stod utanför dörren häromåret och dreglade låtsasblod samtidigt som de frågade om jag ville ha bus eller godis.

Riktigt låtsashår

De peruker som Belle Madame säljer är gjorda för att människor helt enkelt ska bli snyggare. De som har drabbats av håravfall, har begynnande tunnhårighet eller liknande vill ha samma tjocka fluffiga man som i ungdomens glada dagar. Snacka om att göra en god gärning. Den som är nöjd med sitt utseende brukar må bra och få en bra självkänsla.
Peruker är gett kring Halloween

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *