Pannlampor för de som vill träna i mörker

Ju längre in på året vi kommer, desto svårare blir det här med träning. Regn och åter regn är ett problem, liksom kyla och is. Men dessa kan uthärdas av en person har lite jävlaranamma. Mörkret däremot, är svårare att råda bot på. Men där kommer pannlampor in som en bra lösning.

Pannlampor ger dig fria händer

Har du provat att löpträna med en ficklampa i handen någon gång? Gör inte det. Du kommer helt i osynk och vilken löpare som helst föredrar nog att ha händerna fria. De flesta löpare som vill springa under höstkvällar och på vintern har redan insett styrkan med pannlampor. Men det gäller att det är bra styrka i dessa, så att man ser alla stenar och knotiga rötter, som annars kan stjälpa vilken löpare som helst. Satsa på LED som har en bred ljuskägla, är ett gott råd.

För dig som cyklar MTB

Cyklar har ju i regel sina lysen, men frågan är hur bra de är. Ljuskäglan som riktas framåt kommer att fokusera på stigen, men du ser inte vad som händer bredvid stigen, och kanske är det något träd som hamnar för nära och slår i axeln. Att komplettera med pannlampor på cykelhjälmarna är därför en idé till MTB-åkarna. Både cykellyse och pannlampor ger en bra kontroll över mörkret, och risken att köra in i något “osynligt” i mörkret är mindre.

För dig som rider

Visst är det härligt att ta en ridtur en sen höstkväll! Men det gäller att se något också. Du vill så klart ha händerna på tyglarna, och därför är det rimligaste att du har en pannlampa på hjälmen. Har du testat detta?

Pannlampor för de som vill träna i mörker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *